Legende despre perle ✔

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perlele inspiră și fascinează nu numai în zilele noastre.

Perlele sunt și au fost întotdeauna asociate cu feminitatea. Poate aceasta se datorează frumuseții lor perfecte, luciului rece, simplitatea formelor, a delicatei lor durități sau toate acestea împreună. În orice caz, perlele au fost întotdeauna pentru sexul frumos.

Fiecare cultură care a intrat în contact cu perle, le-a asociat mitologic cu mari virtuți, bogăție, înțelepciune și putere și chiar și astăzi, cele mai multe femei își doresc să aibă cel puțin o bijuterie cu perle. Nu poți greși făcând un astfel de cadou persoanei iubite, sorei sau mamei.

De-a lungul istoriei lor, perlele au fost prețuite ca misterioase și scumpe daruri ale adâncului, descrise în scrierile antice ca și roua Lunii, înrudite cu Zeița Lunii.

Grecii credeau că perlele sunt picături de ploaie care în căderea lor au nimerit în scoici. În legendele antice, picăturile de apă căzute de pe trupul Afroditei când a ieșit din apă, s-au transformat în perle. Perlele erau, deci, simbolul iubirii iar purtarea lor promova fericirea maritală și împiedica lacrimile tinerelor mirese.

Hindușii cred că perlele sunt piatra mamă a mării, reprezentând influența Lunii asupra Pământului și protejându-l de catastrofe.

Conform legendelor chineze antice, perlele negre se creează în creierele dragonilor și cad pe pământ atunci când acestia se luptă. Multe piese antice de artă înfățișează dragonul ținând o perlă între dinți. Misiunea omului de găsi valoroasa perlă a înțelepciunii implica lungul și dificilul proces de a găsi și ucide dragonul. Pentru chinezi, găsirea perlei perfecte era simbolic, egal cu atingerea înțelepciunii prin o experiență dificilă din călătoria eroului sau eroinei.

Pentru călătorul pornit în căutarea înțelepciunii, a sta în fața unei vaste, adânci și întunecate ape în căutarea luciului care emană din perla neagră, este adevăratul test al curajului și determinării.

Află mai multe legende despre perle aici.

Dacă doriți să achiziționați brățara cu perle de apă dulce din imaginea de mai sus, dă click aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s