Ghid de îngrijire a bijuteriilor handmade ✔

care

Iată câteva din regulile de bază pentru îngrijirea bijuteriilor handmade.

Ca și cu orice alt produs, durata de viață a bijuteriilor este direct proporțională cu îngrijirea de care au parte și cele mai multe dintre noi știm de la mame și bunici care sunt principalele reguli.

În primul rând, bijuteriile nu se poartă în timpul somnului, ci se depozitează într-un spațiu uscat, dacă se poate într-o cutie de bijuterii cu pernuță.

Nu vă puneți bijuteriile decât după ce v-ați îmbrăcat și aplicat produse cosmetice, fixativ, parfum, loțiuni și alte chimicale. Acestea vor provoca deteriorări bijuteriilor handmade, mai ales celor suflate cu aur, dar si celor gold filled si de argint.

Încercați să evitați contactul cu produsele de curățenie și în orice caz, nu efectuați activități de menaj purtând bijuterii handmade.

Evitați pe cât posibil umezirea bijuteriilor, nu le purtați la duș, piscină, saună și nu în ultimul rând, evitați loțiunea de plajă.

Ar fi ideal să păstrați piesele separate ca să nu se încâlcească și să se zgârie.

Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă menține bijuteriile handmade, este să le mențineți curate. Bijuteriile de argint se pot curăța cu o soluție de oțet diluat în apă, iar cele suflate cu aur și gold filled se pot curăța folosind un săpun blând și apă călduță. Stergeți bine bijuteriile cu un material textil, nu cu șervețele, căci acestea pot zgâria suprafețele.

Dacă bijuteriile gold filled au căpătat deja o culoare negricioasă datorită lipsei de îngrijire, tot ce puteți face e să le duceți la bijutier pentru un curățat profesional.

Însă dacă bijuteriile suflate cu aur au căpătat o culoare negricioasă, le puteți demonta și să folosiți piesele neafectate la alte proiecte.

În ceea ce privește bijuteriile de bronz și cupru, eu personal găsesc că patina le stă bine și nu încerc niciodată să o elimin, dar dacă vă deranjează există diverse soluții care le păstrează ca noi.

Maria

Puteți achiziționa piese handmade pe magazinul meu de pe Breslo, aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s